top of page
varenblad

'Niemand is vrij van stress en zorgen, maar met een gezonde manier van leven ben je beter in staat terug te veren na tegenslagen'

Adrienne Moleman coaching

Over mij

WIE BEN IK

Een nuchtere optimist,  sensitief,  avontuurlijk , een buitenmens, zowel van rust als van een feestje,  rebels, fan van droge humor, een dromer, moeder van twee (puber)dochters en getrouwd met Joost.

Mijn verhaal

Mijn eigen zoektocht en weg naar een veerkrachtige leefstijl was op z’n zachtst gezegd uitdagend. Een diagnose longkanker zorgde voor een ware aardverschuiving en mijn leven kwam plotsklaps tot stilstand. 44 jaar oud, in het spitsuur van mijn leven. Sportief,  een jong gezin en een leuke baan in het onderwijs. Daar stond ik dan ……. langs de zijlijn en de rest ging lekker door. Gedurende mijn behandelingen en ziekteproces ben ik vaak boos geweest met als gevolg dat ik letterlijk en figuurlijk vastzat.

Hoe meer ik mijn best deed om angst, emoties en gedachten kwijt te raken hoe sterker ze werden.

Mijn 'vechtersinstinct' kon geen ene moer voor me betekenen, zorgde voor mentale verlamming en maakte mij, op z'n zachtst gezegd, ook niet echt een leuker mens. Alleen maar sterk moeten zijn van mezelf bleek niet de remedie.

 

Deze stressvolle gebeurtenis vroeg om een herijking van mijn leven; de kaarten werden als het ware opnieuw geschud. Hulp, rust, geduld, acceptatie en zelfcompassie hebben geleid tot vertrouwen en een gezondere mindset. 

Mijn persoonlijke zoektocht zorgde ervoor dat ik mij professioneel verder ben gaan ontwikkelen op het gebied van coaching, leefstijl, stress, burnout en doorleven na kanker.  

Adrienne Moleman coaching

En toen ik dacht dat de storm wel was overgewaaid, volgde nog geen vier jaar later de diagnose borstkanker. “Daar gaan we weer”, dacht ik. Maar dit keer had ik, ondanks al het verdriet en angst, de tools in handen om mee te bewegen en om ruimte te geven aan dat wat is.

 

De tegenslagen in mijn leven hebben mij verrijkt en positieve veranderingen teweeg gebracht.

Dat gun ik een ander ook!

Loopt het leven bij mij dan nu vlekkeloos? Nee, zeker niet, het leven is namelijk geen rozengeur en maneschijn. Maar zolang je de magie van het leven wil blijven zien, is er hoop ;-)

'Laat jouw ervaringen een steun in de rug zijn, in plaats van een last die je op je schouders draagt'

MIJN PROFESSIONELE ACHTERGROND

Van een opleiding maatschappelijk werk, naar werken in een hotel in Griekenland, naar functies in HR, naar ruim 10 jaar in het onderwijs, waar ik als docent en begeleider werkte met kwetsbaar bestempelde jongeren op een mbo. Mensen in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk, loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik heb veel kennis opgedaan op het gebied van (veranderen van) gedrag  en communicatie.  

Ik heb een groot hart voor de kwetsbaarheid van de mens en heb veel plezier in wat ik nu voor anderen kan betekenen.  Mensen weer op zien bloeien en het heft in handen zien nemen is waar ik blij van word. Dat zie je terug in mijn coaching en training.

 

Door mijn brede achtergrond in o.a. welzijn, HR en onderwijs ben ik een stevig klankbord. Mijn werkervaring, mijn opgedane kennis tezamen met mijn eigen persoonlijke levensloop, zorgen voor een persoonlijke coachingstijl die zich vooral kenmerkt als gestructureerd, praktisch, uitdagend met een dosis liefdevolle humor.  

Als gecertificeerd leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van BLCN en KABIZ.

Adrienne Moleman wandelcoaching
BLCN beroepsvereniging
KABIZ
wandelen in het bos

Ik wandel graag een stukje met jou mee 

bottom of page